Marjolein Legra

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T: 06-835 60 686

Mijn naam is Marjolein Legra. Na mijn universitaire studie psychologie heb ik achtereenvolgens de registratie tot GZ-psycholoog en klinisch psycholoog/psychotherapeut behaald. Tot 2020 ben ik werkzaam geweest binnen grote GGZ-instellingen (als behandelaar en als supervisor van collega’s in opleiding) en samen met Sylvia Scheffer in onze vrijgevestigde praktijk. Een logisch vervolg op deze vrijgevestigde praktijk was het oprichten van onze eigen instelling Syma SGGZ. We zijn betrokken behandelaren die met liefde ons vak uitoefenen. Daar ben ik trots op. 
Naast dat ik het boeiend vind om complexe diagnostiek te doen (wat is er met iemand aan de hand, hoe ziet het beeld eruit, welke diagnose(s) spelen er), is het doen van psychotherapie toch wel het meest inspirerende en bevredigende stuk van mijn bezigheden. Ik vind het bijzonder om te werken met mensen die vaak forse schade hebben opgelopen en tengevolge daarvan het leven moeten ‘doorworstelen’. De psychotherapeutische behandeling is niet makkelijk, vaak pijnlijk, maar ook erg ontroerend en lonend. 
Ik werk veel met schematherapie. Daarnaast werk ik veelal integratief. Dat wil zeggen dat afhankelijk van wat de patiënt nodig heeft er technieken uit de cognitieve gedragstherapie, systeemtherapie, hechtingstheorie, EMDR en analytische theorie ingezet worden.
Daarnaast ben ik sinds 2018 werkzaam als gerechtelijk deskundige (het doen van psychologisch onderzoek bij verdachten van een misdrijf ten behoeve van het strafproces).

Registraties:

  • GZ-psycholoog, Klinisch psycholoog BIG-nummer: 39057751416
  • Psychotherapeut BIG-nummer: 19057751425
  • Supervisor Nederlandse Vereniging voor psychotherapie. 
  • EMDR (toepassing als deelbehandeling)
  • Gerechtelijk deskundige (NRGD)
  • AGB code: 94-010157

VERGOEDING, EIGEN RISICO & TARIEF

Alles over de kosten

WACHTEN!?
WAT NU?

Wat kun je nu direct doen

BOEKEN, APPS, E-HEALTH EN LINKS

Handig om te weten

De WGBO &
PRIVACY

Het fundament van ons contact